Doelen bereiken

De stap durven zetten

Geschreven vanuit een doel:

Helemaal achterin in de gang acht zich een fauteuil. De hal is een eindje stappen. Na wat slenteren bevind ik mezelf in de zetel. Doel bereikt. Richtpunten geven een duidelijk beeld van wat je wilt. Iets wat voor mij moeizaam verloopt in deze opname. Weliswaar omdat ik de controle kwijt ben. Ik las ergens dat je successen niet mocht vergeten vieren. Je moet jezelf belonen. Want doelen zonder actie zijn slechts wensen. Dus beloon ik mezelf met een zachte zetel. Een kleine vergoeding. Een mini stap. De rugleuning voelt aangenaam aan. Mijn voeten liggen uitgebreid op tafel. De gang is stil en brengt me aan het peinzen over wat ik zei in verband met doelen. Het proces waar je naar toe werkt om succesvol te worden. Er schuilt een bangheid in mezelf. Een Bevreesdheid om een bepaald doel niet te bereiken waardoor ik faal.

Mezelf een doel geven in het leven. De doelstelling uitstippelen en plannen. Gaan voor succes. de overwinning vieren.

En zo komen we bij mijn grootste angst. Genaamd faalangst. De vrees dat ik aan iets begin en het niet aankan. En dan spreken we nog niet over de druk die bepaald wordt door anderen. Ik kamp er al mee vanaf dat ik een kind was. Het lijkt wel of ermee geboren ben. Ik wil wel even duidelijk zijn faalangst is geen ziekte of stoornis. Voor mezelf is dit een gevoelig onderwerp. Ik zou zo graag mijn theoretisch rijbewijs willen halen. ik wil echt met de auto kunnen rijden. ik heb er niets op tegen om met de fiets rond te rijden maar een auto is praktischer. Waarom haal ik mijn bewijs dan niet gewoon? dat is een goede vraag. Een thema dat al vaak aanbod is geweest. ik heb angst om op het examen te falen. Het kwetst me ook enorm hard hoeveel druk erop mij wordt gelegd in verband met het rijbewijs. “Ooh” het regent zegt mijn moeder. Dat is jammer dat jij nu met de fiets moet. Als je een rijbewijs had gehad dan was je nu niet nat geweest. Door deze uitspraken wordt mijn angst om te falen alleen maar groter en groter. En ik wil zo graag een rijbewijs. Ik ga stoppen met schrijven. De ontspanning en het succes dat ik daarnet voelde wordt omgezet in angst, pijn en zelfs woede.

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s