Informatie doorkrijgen en opnemen

Rust zoeken

Geschreven uit het hart:

Ik bevind mezelf op een ruime plek waar veel bewegingsruimte is. Verdoken achter een grote boom beschut door een prachtige kruin. Een die bedekt is met mooie felle groene bladeren. De zon voelt zwoel op mijn huid en ik word een comfortabel briesje gewaar. Ik ben alleen. Mijn zintuigen worden innemend geprikkeld door natuurlijke geuren en kleuren. Het voelt heerlijk. Mijn ogen worden afgeleid door de hemelblauwe lucht. Ik kan vrij ademenen en het voelt aan als een bevrijding. Op mezelf zijn geeft de vrijheid om eens niet over anderen te piekeren. Ik voel veel energie van anderen waardoor ik mezelf regelmatig buiten beschouwing laat. Ik reageer bewust op mijn omgeving zonder dat ik het door heb. Ik neem deze kracht dan ook op. Onbewust wordt deze energie opgeslagen in mijn hoofd. Het beangstigd me. Informatie doorkrijgen en opnemen. Schrijven verloopt hierdoor vloeiend en komt recht uit het hart. ik kan vrij ademen

Het neerpennen helpt me vooruit om af en toe van tijd tot tijd te ventileren. Het uiten van gevoelens en gedachten is een onaangename opgave. Soms struikel ik bij het uitdrukken van mijn opvattingen waardoor ik anderen en mezelf teister. Hierdoor kwets ik vaak mensen vanuit mijn omgeving die ik graag zie. Wanneer ik te veel opneem en te weinig kan ventileren duw ik mensen verder van me weg. Om die reden doe ik mezelf soms pijn. Niet enkel mentaal maar ook fysiek. Om zelf de controle te krijgen. Om de mentale steek te verleggen naar de fysieke pijn. Ik voel me opgelucht maar ook beschaamd. Meestentijds besef ik niet hoeveel zeer ik anderen en mezelf gedaan heb.

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s