Jezelf als plant

Het positive uit het negatieve halen

Geschreven in het groen:

Gebogen met mijn rug tegen de muur steek ik een sigaret op. Ik inhaleer en probeer tot rust te komen. Onverwachts zegt een andere patiƫnt die onopgemerkt naast mijn zijde stond Ik voel me net een plant. Nogmaals trok ik aan mijn sigaret en inhaleerde ik de rook naar binnen. Zoals klimop vertelde hij mij. Dat groeit. Zo kan ik hogerop geraken. Ik inhaleerde nogmaals en dacht na over zijn uitspraak. Het was best vanzelfsprekend wat hij me vertelde. Zonder het al te goed te beseffen deelde ik met hem dat ik me net zoals onkruid voel. Niemand ziet dat graag en iedereen wilt zich er tegen verzetten. Waarop hij zei: tja, onkruid vergaat niet. Beide doofde we onze sigaret net zoals ons gesprek. In mijn opinie maakte hij van iets negatiefs iets optimistisch. En dat gaf mezelf een warm en positief gevoel. Het is aangenaam wanneer je een compliment te horen krijgt als je jezelf in een diep, donker dal bevind.

PLants will always love you back

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s