Triomfantelijk

Een zorg uit het hart

Geschreven vanuit een emotionele toestand:

Ik ben eigenlijk te overprikkeld om te schrijven. Ik heb vandaag veel visite gekregen. Wat me deugd heeft gedaan. Maar momenteel ben ik emotioneel kwetsbaar. Ik voel me ook zeer vermoeid.

Toch zou ik jullie graag even meenemen naar mijn voornoen. Ik plaatste mezelf neer op een stoel. Stak een peuk op en genoot van de zon op mijn gelaat. Plotseling wordt ik halverwege mijn sigaret in de schaduw geplaatst. Ik keek op. Er stond een man naast me. Ik schat de mijnheer tussen de 75 en 80 jaar. Hij vroeg op een aangename manier of hij plaats naast me mocht nemen. Natuurlijk. Hij vertelde dat hij moest opletten voor zijn hoofd. Omdat het door de zon nogal gemakkelijk verbrande. Uit het niets schoof ik mijn stoel achteruit en plaatste ik een ander zitplaats in de schaduw voor hem. Ook vroeg ik of hij lust had in een sigaret. Hij aarzelde even maar pikte er een uit. Ik nam mijn vuur en stak het voor hem op. Hij was verbaasd en gaf me een aangename, lieve, warme glimlach. Opdat moment zette ik me recht en ging ik ervandoor. Hij riep nog. Ben je al weg? Alsof hij nog een gesprek wilde voeren. Echter kon ik dat niet. Ik was zelf verbaasd door mijn daad.

Met je hart verzorgen kopie.png

Ik ben afgestudeerd als zorgkundige. Dus zo een situaties kom ik vaker voor. Maar niet in mijn opname. Ik had nog eens de kracht om te zorgen met mijn hart voor een ander. Niet verplichte zorg zoals voorheen op het werk. Ik heb ongeveer anderhalf jaar gewerkt in de zorg. Ik heb de mensen daar met veel liefde en respect benaderd. Ik heb voor hen gezorgd zoals ik zou zorgen voor mezelf. Het laatste half jaar was het moeilijk om mijn job nog uit te voeren met veel liefde dit omdat de zorg zeer onderbemand staat. Hoe hard je ook je best doet. Zorg is er altijd en overal. Je kan letterlijk blijven werken. Ik zie ouderen mensen buitengewoon graag en ik ben nog steeds trots op mijn diploma als zorgkundige.

Ik ga afsluiten met het feit dat ik vandaag een mooie daad voor een ander heb verricht. recht uit mijn hart. Ik voel me daarom best triomfantelijk

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s