Controle hebben

De macht over je eigen kunnen

Geschreven vanuit verdriet en pijn:

Gisterenavond was ik de beheersing over mezelf kwijt. Mijn lichaam voelde wezenloos aan. Gedachten en gevoelens kon in niet meer in context plaatsen. Het is erg bezwarend om neer te schrijven wat ik de voorbije dagen heb gedaan. Ik heb geprobeerd de mentale pijn om te zetten in fysieke pijn. De littekens van binnen naar buiten te brengen. Door mezelf met een kwetsend voorwerp in de arm te snijden. Het voelt bevredigend aan om zelf de controle te hebben. Zonder inzicht nam ik gisteravond een ceintuur uit mijn kast. Plaatste mezelf op de kant van het bed. Ik bond hem rond mijn hals en zette ontzettend veel kracht. Er kwam tijdens het druk zetten een soort van endorfine vrij in mijn hoofd. Een gelukzalige sensatie. Ik daalde van het bed af en de druk rond mijn nek viel weg. Daar lag ik dan op de grond. helemaal alleen.Ik voelde me eenzaam en wist het gewoon even niet meer. Plotsklaps werd me duidelijk waar ik mee bezig was. Zelfmoord was geen gedachte meer. Het was een daad geworden. Er kwam angst, schaamte en verdriet in me op. Nadien heb ik hulp ingeschakeld door de alarmbel in te duwen. Nadien ben ik verdoofd door medicatie waardoor ik nog weinig herinner. Ik voel me verward en bang.

Quote: Zelfmoord is een permanente oplossing voor een tijdelijk probleem.

Beste lezer zelfmoord is geen optie. Het is raar om dit zelf te delen. Maar je raakt meer kwijt dan dat jezelf beseft. Moest je toch ooit zover komen als in mijn situatie probeer dan toch met iemand te pratenNiet twijfelen gewoon doen. Ik spreek uit ervaring.

zelfmoordlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s