Kanaliseren

Mezelf leren kennen

Geschreven door leuk gezelschap:

Om negen uur liep mijn wekker vanmorgen af. Omdat ik een ontmoeting had met de schoonzus van mijn moeder. Om tien uur vond onze afspraak plaats. Ik was mentaal niet gereed om op te staan. Ik was vrij chaotisch. Doordat ik vrij laat inslaap gevallen was. De voorbije nacht had ik veel liggen schrijven waardoor mijn hoofd maar bleef doordraven. Hierdoor kon ik moeilijk slaap vatten. Sinds gisteren verblijf ik 7 weken in mijn opname. Het was hierdoor op mijn vraag om met mijn tante af te spreken. Ik heb een fijn gevoel bij haar. Ze straalt een warme energie uit waardoor ik enthousiast wordt. Nu pen ik het allemaal rustig uit maar dat is schijn deze voormiddag verliep alles is een rush. In de ochtend is het fundamenteelste voor mij een sigaret. Ondanks de korte tijd die ik had neem ik daar eerst mijn gelegenheid voor. Vanaf dan mag de tijd even stilstaan. Aansluitend heb ik een snelle douche genomen en mezelf fatsoenlijke kleren aangetrokken. Ik wil er graag netjes uitzien. Ik geef het toe ik ben een ijdel persoon.

April 23 Learn more about this day at reallygreatsite.com.png

Om tien uur stond ik klaar. Schuins over mij stopte haar auto. Man wat was ik ontzettend zenuwachtig. Zij leek ook erg gespannen. Ze wist zich in de auto geen houding te geven. Zonder enig besef liepen we elkaar te gemoed in het midden van het straat. We omhelsde elkaar intens. Het was lang geleden om nog een zo een welgemeende knuffel te krijgen. Een warme. Eentje waar je kracht kunt uithalen. Ik werd vanbinnen erg emotioneel. het was confronterend. Ook voor haar dat voelde ik.

We reden samen naar café Ekster. een brasserie waar je al vroeg op het terras kunt plaats nemen met je gezicht in de zon. We bestelde eensgezind een ontbijt. Zo eentje met koffie, fruitsap, verse pistolets en een lekker gebakken eitje. En om af te sluiten een overheerlijke koffiekoek. Ik begin er weeral van te watertanden.

We hadden natuurlijk niet alleen afgesproken om smaakvol te eten. Het werd ook eens tijd dat ik mijn masker afdeed. haar liet zien wat er zich echt afspeelde. Ja ze schrok van mijn arm. Haar ogen gingen wijd open. Ze nam mijn hand vast en zei: Lars jij mag me altijd bellen als je het moeilijk hebt. dag en nacht. Zoals ik al zei wat een top tante. Zij is zelf hoog sensitief dat maakt praten eenvoudiger. Ze luistert ook echt. Onderbreekt niet. Dat is goed bij mensen die kampen met faalangst. Personen laten spreken en geen ongemakkelijk gevoel geven. Je kan het heel oncomfortabel maken door het te onderbreken of te bekritiseren. Ze vertelde mij dat ik moet leren kanaliseren. Moet leren  mijn grens aan te geven. Zodat je niet overhit geraakt. Ik voel me opgelucht dat ze begrip had voor mijn gevoel. Wat ze zei komt overeen met wat ze hier in opname delen. Maar het was aangenaam om het te horen van iemand die dichtbij mij staat.

Ik sluit deze blog af met een enorm dikke merci naar mijn tante. Zij die mij de kans geeft mezelf te worden. De tijd geeft om een persoon te worden die fier kan zijn op zichzelf. En een Lars aanvaard zonder masker. Ik heb mijn doel van de dag bereikt.

angst voor de diepe kuil kopie.png

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s