De lat hoog leggen

Geen grenzen aangeven

Geschreven met aandacht:

Vandaag had ik mijn eerste individuele bewegingstherapie. De afgelopen weken heb ik ook bewegingstherapie gehad maar dat was in groep. Deze ochtend had ik met mijn bewegingstherapeute afgesproken om in de namiddag te gaan joggen.

Vlak voor we van start gingen vroeg mijn therapeute of we gingen doorlopen of tijdens het joggen ook tussenpauzes van stappen gingen nemen. Ik vertelde haar als ik ga lopen, loop ik van het begin tot het einde. Anders heb ik mijn doel niet bereikt. Dan faal ik in mijn opzicht. Dat vond ze een vreemde opvatting. Zij vertelde mij dat ik de lat niet zo hoog voor mezelf moest leggen. Voor ik het goed en wel besefte waren we zonder het bewegen al bezig met de therapie. Ze vertelde mij dat ik in mijn levensloop ook niet altijd hoef te lopen. Dat het is toegestaan om jezelf een beetje terug te trekken. Door af en toe een pauze te nemen. Niet continue moeten presteren en druk zetten. Ik begreep haar conclusie wel maar wat heeft dat nu met het lopen zelf te maken. Ik wil gewoon doorzetten, doorbijten tot ik erbij neer val. En vanaf ik dat had uitgesproken had ik haar door wat ze mij wilde meegeven. Ik neem inderdaad nooit onderbrekingen. Ik wil altijd streven naar het beste. En telkens als ik de lat hoog leg dan crash ik. Dan loopt mijn emmer vol. Ze had een sterk punt.

lopen-2

We hebben samen een mooie vijf kilometer gelopen. Mijn lichaam genoot ervan. Mijn geest was helder. Vlak voor het einde heb ik toegegeven om eens te stappen. Niet omdat ik moe was. Ik wilde het eens ondervinden om niet te moeten presteren. En het heeft mezelf doen inzien dat ik inderdaad de lat onbewust heel hoog voor mezelf leg.

 

 

 

ik ben vandaag zowel fysiek als mentaal getraind. Ik vond het een fijne combinatie.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s