Dagopening

Het ontvangen van prikkels

Vroeg geschreven: 

Elke ochtend vanaf 8u30 gaat er een dagopening van start. Het doel is om mensen vanaf ’s morgens vroeg al te bereiken. Om een klein overzicht te krijgen hoe je de nacht hebt doorgebracht en of je klaar bent een nieuwe dag te starten.

Persoonlijk is een dagopening zeer ingrijpend voor mezelf. Terwijl je naar mensen luistert neem je bewust en onbewust prikkels op van anderen. Daarom twijfelde ik deze morgen om deel te nemen. Ik was er vroeg bij vanmorgen. Ik heb goed geslapen. Opgestaan met een fris gevoel. Ik probeer hier nog steeds in een gezond ritme te blijven. Voor alle duidelijkheid ik bevind mezelf in opname niet in een vakantieoord. Mensen hierbinnen en buiten verlangen dat ik aan mezelf werk en er alles aan doe om beter te worden. versta me niet verkeerd. Wel op mijn tempo. Er staat geen vaart achter.

Current Favorites kopie.png

Ik start mijn voormiddag rustig. Ik ben een beetje zenuwachtig. Net zoals eergisteren. Vandaag heb ik mijn eerste individuele beeldende therapie. Daar wordt verlangt dat je creatief met je emoties omgaat. Die methode sluit wel aan bij mezelf. Ik ben graag creatief bezig. Ik kan mezelf uitleven. Als ik iets creëer streef ik wel steeds naar volkomenheid. Ik ben zeer perfectionistisch ingesteld dat botst vaak met mijn faalangst. Dat maakt me vaak nerveus en prikkelbaar. Rond twaalf uur verwacht ik bezoek. Iemand die mezelf in het verleden ook heeft geholpen met mijn opgekropte gevoelens. Het leek mij een ideale combinatie met de opname om hem nog eens te benaderen. Ik probeer er niets van te verwachten. Eerlijk gezegd wel. Ik weet wat zijn capaciteiten zijn. Ik ben best gespannen ondanks ik fris en mondig ben opgestaan.

Op het einde van de dag rond 16u30 vind er een dagafsluiting plaats. Juist met het zelfde doel als de dagopening. Dan wordt er overlopen hoe je de dag hebt ervaart. Even zeer ontvang ik daar ook veel prikkels en kan ik moeilijk mijn grenzen aangeven. Iets om aan te werken.

Laten we zien wat de dag mij te geven heeft. Ik begin alvast positief!

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s