De (k)link

Emoties op papier brengen

Geschreven vanuit een ander inzicht:

In mijn hoofd had ik al een lange tijd een idee. Een tekening. Vandaag kreeg ik tijdens beeldtherapie de mogelijkheid om het concept te creëren. Het is niet gemakkelijk om als perfectionist een beeld uit het hoofd op papier te zetten. Een schets maken lukt niet. Ik wil meteen een keurig resultaat. Zoals jullie al meerder malen hebben gelezen de druk naar mezelf is ontzettend groot.

Geef me de kans om de historie van mijn tekening voor te stellen. Al vele jaren heb ik de ervaring dat ik vastloop tegen een immens grote muur. Een die ik in mijn gedachte onderbewust heb opgebouwd. Vandaag de dag probeer ik die muur weg te duwen. Er bevind zich veel weerstand. Op de tekening is duidelijk dat er gigantisch veel mensen tegen mijn wand duwen. Ze ontfermen zich erover. Door druk te zetten blijft de wand stand houden. Ze hebben geen flauw benul wie of wat er zich achter die muur bevind. Ik ben het. De persoon die door mijn onderbewust gebouwde muur wil raken. Om zo op mijn juiste pad te komen. Door de druk van de anderen ervaar ik veel angst en stress. Ik krijg sterker het gevoel dat ik niet weg geraak. Gevangen in mijn eigen brein. Het maakt me verdrietig.

Blijven druk zetten. Hij mag niet omvallen

Op een gegeven moment wordt er een zeer intelligente vraag gesteld door mijn therapeute. Waarom creëer je geen deur in het midden van je muur? Een deur dacht ik bij mezelf. Het klinkt logisch. Zo krijg ik de mogelijkheid om de mensen die de druk uitoefenen uitleg te geven over mijn situatie. Waarop mijn therapeute nog iets bijzonder eraan toevoegde. Maak een deur in je wand zonder klink. ik dacht er wreed over na. dit was mijn antwoord: als de deur dan toch gesloten is laat ze dan maar de (k)link vinden van het probleem. Er ontstond een woordgrap. Wel een grap van pure realiteit.

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s