Hoogsensitiviteit en ik

Duidelijkheid brengen over hoogsensiviteit

Geschreven met veel moed:

Omgeven worden door veel mensen. Mensen die je graag zien. Personen die het goed bedoelen met je. Er alles aan doen om je gelukkig te maken. Maar ten slotte is het toch ik die alleen achterblijft met mijn depressiviteit, faalangst en hoogsensitiviteit.  Het doet me verdriet.

Over hoogsensitiviteit gesproken. Het is een nog steeds een issue dat lastig bespreekbaar is. En daar heb ik alle begrip voor. Voor personen die geen hoogsensitiviteit ervaren kan ik begrijpen dat het niet bespreekbaar hoeft gemaakt te worden. Op de dag van vandaag proberen ze de taboe hier rond al kleiner te maken.

Laten we even duidelijk zijn. Alles wat je hier leest is wat ik ervaar en is gebaseerd op mijn mening. Dus als het niet aansluit bij de jouwe heb ik daar respect voor. Je mag ook gerust jou denkbeeld delen op een even respectvolle manier als ik. We kunnen van elkaar leren.

Ik en hoogsensitiviteit. In mijn opinie is het een groot netwerk dat verbonden is met alles wat zich rondom mij bevind. En dan spreek ik over het levend organisme. Alles wat leeft. Ik als persoon neem overal energie op. Ik voel bijzonderlijk mensen aan. Klinkt gek,niet? Ik heb anderen hun emoties in de hand. Ik kan oppikken hoe ze zich voelen. Verdrietig, blij, enthousiast,boos,verward… Noem maar op. ja, het kan behulpzaam zijn. Ik kan gemakkelijker mensen benaderen en helpen. Het nadeel aan mijn vermogen is dat ik het zowel bewust als onbewust ervaar. Ik heb er geen controle over als ik iets opneem of niet. Het onderbewust opnemen van een kracht is moeilijk te hanteren. Ik kan mezelf op een goede dag onverlet heel slecht voelen. Evengoed ook weer blij, verdrietig, bezorgd… om het even wat. Het is geen magie. het is een tast naar gevoel. Het is een gave maar in mijn opzicht meer een opgave. Dit omdat ik er niet mee kan omgaan. het oncontroleerbaar gevoelens en gedachten van een ander opnemen.

Tekst van tijdelijke aanduiding-2 kopie 2

Ja, het is vermoeiend. Ik voel mezelf soms het dubbele van mijn leeftijd. Altijd maar opnemen en verwerken. Al mijn jeugdjaren probeer ik een manier te vinden om hiermee om te gaan. om energie-een te kunnen kiezen. Degene aanpakken die een betekenis hebben. En degene zonder belang te laten vallen. Maar dat is niet het geval. Het komt allemaal gelijk binnen. Om eerlijk te zijn had ik liever niet hoog sensitief geweest. zoals men zegt: iets wat je niet kent kan je ook niet missen.

Alstublieft laat hoogsensitiviteit meer bespreekbaar worden. En hoe ik of wij hiermee om kunnen gaan.

 

Quote: Leer de dingen die je hebt te waarderen voordat de tijd je dwingt de dingen te waarderen die je ooit had. Mensen zijn meer wat ze verbergen dan wat ze laten zien.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s