Engelen geduld

Een vriendin met een hart van goud

Geschreven uit liefde:

Mijn vriendin en ik hebben al acht jaar een onverbrekelijke band. De laatste twee jaar gingen we om als beste vrienden. We konden elkaar begrijpen en hadden dezelfde interesses. Wat nog steeds relevant is. Ik geef het toe. ik heb altijd een zwak voor haar gehad. Ze heeft een enorm mooie uitstraling. Ze ziet er altijd piekfijn uit. Mooi gekleed. Heeft een frisse, fijne uitstraling. Ook een beetje ijdel net zoals ik. Het is een vrouw met een buitengewoon doorzettingsvermogen. Ze heeft pit. Een tikkeltje koppig maar op een gezonde manier. Ze weet gewoon wat ze wilt. Een persoon dat klaarstaat om te helpen waar ze kan. het klinkt cliché maar ze straalt even mooi vanbinnen als vanbuiten. Haar hart is warm en gemaakt uit goud.

Ik kan geen blog op gang brengen zonder haar erbij te betrekken. Zij is de persoon die mij het laatste jaar heeft zien verwelken. Ondanks ik voor mijn opname een gesloten boek was probeerde ze mij altijd te begrijpen en het beste uit mezelf te halen. Het botste af en toe wel eens. Ik hield liever mijn “problemen” voor mezelf. Terwijl zij bereid was mij te helpen. Zoals ik al zei een persoon met een warm hart.

In de positive zin in zij ook de aanleiding dat ik erin heb toegestemd in opname te gaan. Zaterdag ochtend ben ik vlak voor haar ogen gecrasht. Ik kon het niet meer aan. Ik zat in zak en as. Ook toen zat ik al met zelfmoord gedachten. Ze riep: nu is het genoeg geweest Lars. Laat u opnemen. Het is tijd om eens aan u zelf te denken. dit kan niet zo verder blijven duren. En daar had ze een sterk punt. Het was welletjes geweest.

Vlak voor mijn opname heb ik haar een voorstel gedaan. wat ik letterlijk zei: Lieve Sjarel, Ik ga aan mezelf werken. Ik ga proberen de Lars terug te vinden die hier diep vanbinnen vastzit. Maar jij hoeft daar niet in mee te gaan. het is bijna zomervakantie. Ga genieten. We kunnen terug als vrienden verder. Je kan dan op bezoek komen wanneer je wilt. Dit heb ik verkondigd met veel pijn in mijn hart. Tuurlijk wil je de persoon die zoveel voor je betekend niet los laten. Maar in mijn ogen moest ik haar een keuze geven. Tijdens dit gesprek vloeide de tranen als watervallen over ons aangezicht. Nee zei ze. We zijn hier samen aan begonnen en eindigen dit ook samen.

Ik heb nooit gezegd dat het eenvoudig ging worden. Werken aan jezelf is confronterend en moeilijker dan verwacht. Ik ben een goede vriend. Maar mijn depressie heeft het tegenovergestelde laten zien. Ik heb haar mentaal ontzettend onder druk gezet. zelf ook geconfronteerd met iemand dat veel verdriet heeft en het bos niet meer door de bomen ziet. Ze heeft verdriet en dat laat ze ook zien. En dat is begrijpelijk. Zij had ook liever een andere zomer gezien. Je ziet koppels samen op reis vertrekken. En ik zit in een opname. Maar ze blijft aan mijn zijde staan. Omdat we beste vrienden zijn en van elkaar houden.

In het verleden heb ik ook keuzes gemaakt. En dan hebben een aantal mensen mij eensklaps laten vallen. Ze hebben er waarschijnlijk geen besef van hoeveel zeer me dat doet. Ik heb nog contact proberen zoeken maar tevergeefs. Het doet me verdriet. Echt veel pijn en daarom een welgemeende fuck you. Sorry voor mijn taalgebruik maar dit komt van diep. Eindelijk heb ik iemand die me niet laat vallen. Een persoon die mijn keuzes steunt. Die mij met respect behandeld en van me blijft houden om wie ze kent en er alles aan doet om mezelf terug te vinden.

Mijn liefde naar jou in ontzettend groot. Als vrienden en als koppel. Bedankt!

Een lied naar mijn hart.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s