mArquee

Een nieuwe therapie in zicht

Geschreven met nieuwe moed:

In mijn laatste blog had ik het over het niet kunnen controleren van mijn agressie. Ik heb in het verleden en nu nog bezwaar met mijn woede aanvallen. Het komt omdat ik te veel emoties opkrop. En hierdoor wordt overspoeld met furiositeit. Een deel waarom ik in therapie ben gegaan om met emoties om te gaan. De termijn van mijn therapie is drie maanden. Met een multidisciplinair team overleg hebben ze het gehad over mArquee-multiversum. Mijn psychiater heeft het met mij hierover gehad. Of ik het eens wilde opzoeken. Wat ik ook gedaan heb.

mArquee-multiversum gaat als volgt: het is een behandeling voor adolescenten tussen de 16 en 25 jaar. Het is bedoeld voor mensen met complexe psychische problemen waarbij hun ontwikkeling verstoord is geraakt. Dikwijls hebben deze problemen een impact op opleiding, school, werk, zelfstandig wonen, vrije tijd, … Ook contacten met familie, vrienden, autoriteitsfiguren en instanties verlopen vaak niet goed.

een nieuwe start (1)

Toen ik dit las kon ik mezelf erin vinden. Ik zit niet voor mijn amusement in therapie. Maar ik wil een leven met een doel. Of beter gezegd een toekomst. En nu ben ik stappen aan het zetten. Ik ben bereid vrijwillig mij te laten helpen. Twee maanden geleden heb ik toegegeven dat ik mezelf de afgelopen jaren afschuwelijk heb gevoeld. En het tijd was om de situatie een twist te geven. Ik wil veranderen. Ik wil beter worden.

Het doel van mijn nieuwe therapie is de sterktes en zwaktes van mezelf en mijn omgeving gebruiken als motor tot verandering. Zoeken naar een manier hoe ik terug de regie over mijn leven in handen kan nemen.

Enkele dagen geleden heb ik mijn psychologe aangegeven dat ze mij mag aanmelden. Omdat ik het zie als een grote hulp naar mezelf toe. Het is een wachtlijst. Ik zit nu nog een volle maand in therapie. Zodat ik ineens kan overstappen naar mijn persoonlijk gespecialiseerde opname. standaardprogramma bedraagt 15 weken.

Ik moet sowieso eerst nog op een intake gesprek komen. Waar ik nu al best nerveus om ben. Het weer vertellen van je verhaal. Het toegeven dat je met een “probleem” zit.

Moest je jezelf hier in herkennen beste lezer twijfel dan niet om zelf contact op te nemen. of de link: mArquee-multiversum

We wachten af. Ik blog hier verder over.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s