balans zoeken

De cirkel rond maken

Al zoekend geschreven:

In mijn volgende blog neem ik jullie graag mee in mijn balans. Oftewel mijn onstandvastige evenwicht. In mijn eigen structuur. Met genoegen zou ik graag de cirkel rond maken. Datgene waar ik opzoek naar ben.

Op dit ogenblik heb ik een overvloed aan emoties. Deze zijn zowel negatief als positief. Ik wil het geen chaos noemen maar het voel er wel zo naar. Een desorganisatie in mijn hoofd. Er moet veel verwerkt worden wat ik de afgelopen dagen heb gedaan. Ik ervaar ook een klein euforisch gevoel. Ik ben niet manisch. Maar vandaag voelt het wel zo aan.

Mijn hart zou kunnen huilen. Maar evengoed kan ik dansen. Bewegen op muziek die ik al luidop mee neurie.Om er zelf even mee te spotten: ik zit hier op mijn plaats. Ik maak een zware depressie mee. Maar dat wil niet zeggen dat ik altijd in een hoekje verscholen zit. Ook zonder medicatie kan ik me goed voelen.

Mijn weegschaal onevenwichtig. er staat op het ene schaaltje net iets te veel waardoor het ander naar boven stijgt. Zo beeld ik het mij toch in. Ik heb het juist met mijn psychologe een gesprek gehad. Waarin ik vertelde dat ik het jammer vind dat je in het leven keuzes moet maken. Zoals men zegt: kiezen is verliezen. Maar ik wil niets kwijt spelen ik wil winnen. Een keuze maken die in balans wordt gebracht.

Mijn weegschaal voelt onevenwichtig aan. het ene schaaltje is net iets meer beladen dan het andere. daardoor ondervind ik die zogenaamde chaos. Zo beeld ik het mij toch in.Ik heb het zojuist een gesprek met mijn psychologe hierover gehad. Er kwam ook aan bod dat ik het jammer vind dat je in dit leven keuzes moet maken. Zoals men zegt: kiezen is verliezen. Maar ik wil niets kwijt spelen ik wil winnen. Een keuze maken die in evenwicht wordt gebracht.

Voor mezelf vind ik evenwicht belangrijk om met een depressie om te gaan. Geen evenwicht in emoties brengt verwarring naar boven. Vandaag heb ik een overdosis ik. Dat veronderstel ik toch.

Ik schrijf de laatste tijd  veel. Ik houd voor mezelf  een logboek bij. Niet enkel via de computer. Waar mensen die dicht bij mezelf staan in laat schrijven. Zodat ik weet hoe zij mij opname ondervinden. Een soort communicatieboekje waarin ik een balans kan vinden met het gevoel van een ander en mezelf.

Hoe vinden jullie balans in het leven? Geef me eventueel tips die ik kan meenemen. Om ervoor te zorgen dat mijn weegschaal in evenwicht staat.

Ik sluit af met een gezonde wirwar in mijn hoofd. Ik hoop dat deze blog jullie niet uit balans heeft gebracht.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s