Medelijden

Dat wil ik niet

Het monster in mij spreekt:

Ik ondervind veel pijn door anderen hun ongeluk te waarnemen. daar bedoel ik mee personen die mij graag zien. Mensen die om mij geven. Die mij door dik en dun steunen in dit zwaar proces. Het laatste wat ik wil is dat deze personen medelijden met mij hebben.

Ik doe anderen ongewild zeer. En daar schaam ik mij voor. Mensen die crashen om mijn leed om mijn pijn. Ik wil anderen juist helpen en geen zeer doen. Helpen zit in mijn aard. Maar op dit moment is het een omgedraaide wereld. De personen moeten mij helpen. want ik moet hulp aanvaarden. En dat is moeilijk.

De mensen die mij een hart onder de riem steken duw ik op deze moment verder van me af. Het gebeurd onbewust. Ik wil hen niet nog meer droefheid bezorgen. Ik wil mijn geliefden geen bang doen krijgen. De angst om als een monster aanzien te worden.

Ik gebruik het woord monster niet graag. Ik ben het niet. Maar mijn depressie wel. En die maakt veel kapot. Mezelf en anderen. Ik word ongewild boos op de verpleging en psychologen hier omdat ik de macht over mezelf aan het verliezen ben. Ik heb weinig of geen gevoel meer over mijn situatie. Ik ben stilletjes aan het sterven vanbinnen.

Ondanks mijn kwaadheid wil ik toch de hulp die ik hier krijg enorm bedanken. Directe zorg krijgen in de zorg wereld is nog steeds zeer moeilijk. Er is nog steeds een groot tekort aan hulpverleners. Mensen moeten hard werken en voor iedereen klaar staan. Iets wat onmogelijk is met een tekort aan hulpverlening.

Chapeau voor de begeleiding en mijn naasten die mij door dik en dun steunen.

 

medelijden krijgen

is ook lijden

ongewild

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

2 gedachten over “Medelijden”

  1. Hey makker. Knap hoe je alles neerschrijft. Echt mooi en recht uit je hoofd en hart. Als je eens zin hebt om letterlijk en figuurlijk te roepen en zo je balans misschien weer wat in evenwicht te krijgen. Dit kanaal staat ook voor jou klaar. Ik heb nog plaats op mijn balans om topmensen als jij te ontlasten.
    It’s OK not to be OK.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s