Wantrouwig zijn

Kennen mensen de echte Lars?

Geschreven uit gevoel: 

Het lijkt wel aslof je jezelf moet verwonden. Dat het opvalt dat je pijn hebt. Psychische pijn valt niet op. Zoals ik al vaker heb vermeld in mijn blogs. Hier in de psychiatrie hebben hebben ze er wel zicht op maar het blijft toch moeilijk om iemand in te schatten.

Ik krijg de laatste weken vaak te horen van ervaren personen dat ik mensen test. Hun vertrouwen opzoek. Dat ik een wantrouwig persoon ben. Dat ik een bepaalde grens opzoek. Er zit een mogelijkheid in. Ik ken heel veel mensen. En veel personen denken mij te kennen. Maar dat is niet zo. Ik ben eigenlijk heel eenzaam.

Als mensen het gevoel hebben dat ze dicht bij me staan. Dat ik een vertrouwen uitstraal. Krijg ik de neiging om ze verder van me af te duwen. Ik wil niet te persoonlijk worden. Door mijn hoogsensitiviteit onderschep ik al genoeg informatie. Ik observeer veel. Ik sta soms een stap verder dan de persoon in kwestie. Ik ben in het verleden met een mes in de rug gestoken. Figuurlijk dan toch. Misschien kan ik daar uit concluderen dat ik wantrouwig ben.

BLIJF OP AFSTAND

Eenzaamheid. Dat heb ik nog niet ter sprake gebracht. Ik ben een sociale persoon en ik heb veel contact met anderen. Maar ik betrek ze niet in mijn comfort zone. Ik houd ze op een afstand. Zodat ik er zicht op heb waartoe ze instaat zijn. Pas als ik ze echt vertrouw worden het vrienden. Ik heb weinig vrienden. Maar degene die ik toelaat die hebben  een vriend die het meent. Personen waar ik mijn hand door het vuur zou steken. Personen die mij mogen leren kennen. Net zoals jullie die mij nu leren kennen via tekst. Het is moeilijk om dit toe te geven. Maar eerlijkheid duurt het langst.

Ik ben nieuwsgierig of ik eraan kan werken om het wantrouwen te verminderen. Mezelf minder eenzaam opstellen. Tonen wie ik echt ben. Op dit moment onmogelijk.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s