Einde

Van een nieuw begin

Geschreven met alleen maar het beste voor jou:

Ik doe het uit liefde voor jou. Ik wil je niet nog meer verdriet aandoen. Mijn doel was om een vriend te zijn die jou gelukkig kon maken. Iemand die beschikt om jou de nodige passie, inlevingsvermogen, steun, interesse en affectie te geven.

Maar ik kan jou niet gelukkig maken omdat ik het zelf niet ben. En wie ben ik dan om jou liefde en toeverlaat te ontvangen? Met veel pijn in het hart geef ik mijn dierbaarste bezit af. De liefde van mijn leven. De vriendin waar ik zo op kon rekenen. Een persoon met oneindig veel geduld. Een met een hart van goud.

Enkele dagen geleden vertelde je mij dat je innerlijk kapot ging aan mijn leed. Bang was om mij kwijt te spelen omdat ik mezelf iets zou aandoen. Die schrik leeft ook in mij. En die wil ik niet doorgeven aan jou. Ik wil niet dat je een brokstuk wordt van mijn leed. Daarom heb ik vandaag deze enorme moeilijke beslissing gemaakt. Om een eind te maken aan onze relatie.

“IKKE IKKE IKKE EN DE REST KAN STIKKEN”

Nee dat is niet mijn intentie. Verre van. Ik wil je gewoon een betere toekomst geven. Ik pas niet in jou plaatje. Ik ben mezelf kwijt. En ik wil niet dat jezelf verliest door mijn misserie erbij te nemen. Het is nu een prioriteit  om mezelf terug te vinden en daar de focus op te leggen. Hetgeen  wat ik wil doen met mezelf.

Het is echt niet boosaardig bedoeld. Al komt het zeer hard over. En daar ben ik mezelf bewust van. Maar ik wil je geluk niet afnemen. Ik wens het je alleen maar ten volle toe. We kennen elkaar al acht jaar. Hebben een relatie van meer als een jaar gehad. Ik was zo gelukkig met jou. En toen plots was ik mezelf kwijt. Ik ben niet meer de persoon die ik vroeger was. Ik zit ergens diep en ik geraak er niet uit.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we ooit nog samen kunnen zitten als vrienden net zoals vroeger. Elkaar aan het lachen kunnen brengen en troosten wanneer nodig.

Het spijt me dat ik mezelf kwijt ben gespeeld en niet meer ben wie ik was. Ik heb je echt graag om de persoon wie je bent. Verander niets aan jezelf. Ik gun jou iemand die jou met liefde en genegenheid kan omarmen.

Ik wil ook even eerlijk zijn ten opzichte van jou. Ik ben de laatste maanden een afschuwelijke vriend geweest. Iemand die totaal de weg kwijt was. Ik heb zelfs door mijn depressie het lef niet gehad om een einde te maken aan onze relatie in het echt. Zo laf en dom via de telefoon. In bericht. Ik ben echt een monster door mijn depressie. En ik wil mezelf absoluut niet goed praten door te bloggen.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s