Luisteren naar de natuur

Bewust worden van genot

 

Geschreven vanuit een nieuwe ervaring: 

Ontwaken en je onmiddellijk bewust worden van de innerlijke pijn die zich in je lichaam bevind. Maximum zes uurtjes slaap en daar mag ik al tevreden mee zijn. Ikzelf probeer van elke dag een mooi moment te maken. Desondanks mijn lichaam negativiteit uitstraalt. Toch tracht ik mijn brein op positieve zinnen te zetten. Wat niet vanzelfsprekend is in mijn depressie.

Ik bevond mezelf deze middag in een prachtig park. Samen met de persoon die mij helpt door deze moeilijke periode. Door de hitte kozen we bewust een bank uit in de schaduw. Mijn lichaam had het bloedheet. Ik had een open uitzicht. Omgeven door natuur en rust gingen we een gesprek aan. Ik deelde mijn gevoelens en gedachten. Op een bepaald ogenblik vertelde ik hem dat ik mij nooit bewust ben van de rust op de plaats waar ik mezelf bevind. Altijd maar nadenken. Mijn brein continu onbewust laten functioneren.

Op een bepaald moment vraagt hij mij de ogen te sluiten. Laat de natuur je inspireren. Ik deed wat hij me vroeg. Ik hoorde de vogels zingen en de wind samen met mijn kracht door de bomen waaien. Ik snoof de natuur op. Met gesloten ogen werd ik me na jaren voor de eerste maal bewust van het moment waar ik mezelf in bevond. Een zeer speciaal moment. Het ontroerde mij. Nooit verwacht dat ik rust kon vinden door enkel te luisteren naar mijn zintuigen en de natuur. Ik ademde negativiteit uit en inhaleerde positiviteit in. Een gelukzalig gevoel. Ik voelde mij ook gelukkig. Ik was dankbaar dat ik de mogelijkheid kreeg om eens tot rust te komen. Dat het is toegestaan om te genieten.

Ik sluit af met een positief gevoel. En neem mijn rust mee.

Natuur is gratis. Maak er gebruik van.

 

Sta open voor nieuwe manieren om geluk te kunnen ervaren!

 

Een lezer vertelde mij om het lied vlinder van Marco Borsato af te spelen. 1 woord: prachtig! Ik deel hem met jullie. Vlinder

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

6 gedachten over “Luisteren naar de natuur”

   1. Graag gedaan lars
    En de tekst klopt volledig
    Langzaam kom je er , alles moet en kan niet ineens 😉
    Een nummer waar sarah haar vroeger ook aan vadt hield 👍

    Liked by 1 persoon

 1. Ik heb dit liedje vaak voor mijn oudste dochter gezongen en doe het ook voor mijn kleintjes. Het is een prachtig nummer “geef het een beetje tijd alles wat groot is begon ooit klein, je hoeft niet meteen een vlinder te zijn.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s