Mijn litteken

Voor het leven

Geschreven vanuit pijn, schaamte en verdriet:

Het gevoel kan verdwijnen. De gedachten kunnen vervliegen. Maar mijn littekens zullen altijd zichtbaar blijven. De pijn die ik heb ondervonden. En die ik nog steeds ondervind. Het verdriet dat zich heeft verborgen achter de angst. De hartzeer die nog steeds aanwezig is.

De mentale pijn omzetten in fysieke pijn.

Iets wat nog steeds een lust is desondanks ik een aandenken in mijn arm heb gegrift voor het leven. Er schuilt een schaamte in mezelf. Ik ben er niet trots op. Het was een donker moment. Ik zag niets. Enkel  de pijn was aanwezig. Nog steeds zit ik in de knoop met mezelf en probeer ik knopen door te hakken. Ik probeer oplossingen de bedenken om uit mijn negatieve spiraal te komen. Manieren vinden om de angst te doorbreken en een weg te vinden naar mijn vrijheid.

getekend door zelfverwonding.png

Ik probeer nu een manier voor mezelf te ontwikkelen. Door over de pijn te praten en mijn grenzen aan te geven. Stoppen wanneer mijn lichaam het vraagt. Luisteren naar mezelf. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik streef ernaar om het anders aan te pakken dan voorheen.

Praten helpt. Als je erin geloofd!

Ik heb nooit geloofd in communiceren over gevoelens. Ik stond er nooit voor open. Jammer dat ik nu pas inzie dat het wel degelijk helpt. Je kan je emoties expliceren. Hoe moeilijk het ook is. Nadien voel je weer beter. De gedachten of het gevoel verlaat je brein en je hebt weer een stap verder gezet in je proces.

 

Denk je aan zelfverwonding of zelfmoord praat er dan over. Want praten helpt. 1813

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s