Angstdromen

Het maakt me van slag

Geschreven uit angst: 

Vandaag was het een moeilijke dag. letterlijk gezegd vandaag: ik kruip terug in mijn schulp. Er zelf bewust voor gekozen me af te zonderen van de buitenwereld. Ik had vandaag het gevoel dat ik een terugslag kreeg. Een zeer eenzaam gevoel. Desondanks ik er zelf voor gekozen had. Mijn gedachten hadden het moeilijke om een weg te vinden. Terwijl ik deze blog schrijf voel ik me nog steeds mentaal moe. Maar het is een opluchting om het te kunnen neerschrijven.

nachtmerries

“DE MEESTE DROMEN ZIJN BEDROG”

 

Wat je hierboven leest is de aanleiding van mijn beroerde dag. Ik heb dit onderwerp nog niet laten vallen. Zowel niet op mijn blog als tegen geliefden. Ik heb het bewust nog een tijd voor mezelf gehouden. Maar nu ben ik klaar om het naar buiten te brengen. Ik word ’s nachts wakker in angstzweet meestal herinner ik mij de dromen nog goed. Doorheen de dag praat ik veel over mijn gevoelens. Waardoor die informatie ‘s nachts verwerkt wordt. Het is akelig want ik kan doorheen de dag moeilijk een onderscheid maken tussen realiteit en hetgeen wat ik gedroomd heb. Het brengt mij helemaal van de kaart.

Als kind heb ik nooit last gehad van nachtmerries. Ik had enkel bang in het donker. Die angst heb ik nu gelukkig niet meer. Maar de afgelopen twee jaar heb ik elke nacht angstaanvallen. Het zijn trauma’s of ervaringen die nog niet verwerkt zijn. Waarbij de cirkel nog maar halfrond is. Ik zoek nu oplossingen om die gevoelens een plaats te kunnen geven zodat ik een betere nachtrust heb.

Om eerlijk te zijn ben ik er nog niet klaar voor om met jullie te delen wat deze dromen juist inhouden. Het zou beter in mijn context passen maar ik hou dat liever nog voor mezelf. In mijn volgende blogs zal dat allemaal veel duidelijker worden.

Heb je eventuele tips voor een betere nachtrust mag je ze gerust delen in de reacties. Ik luister graag.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

3 gedachten over “Angstdromen”

  1. Lieve Lars, een familielid dat ik nog nooit gezien heb maar steeds beter leer kennen. Weet dat als het volle maan is, alle gevoelens voor gevoelige mensen heftiger kunnen zijn. Heb ik ook. En wat je nachtrust betreft, kan ik je zeker helpen met Bachbloesems. Ik weet niet of dat in Erasmus bespreekbaar is of dat je ermee mag doen wat je wil. Het is 100% plantaardig, heeft geen nevenwerkingen of geen tegenwerking met gelijk welke medicatie. Ofwel kom ik eens tot bij jou, of jij bij mij, ofwel stel ik op afstand iets samen waar je zelf aan kan geraken via natuurwinkel of apotheek. Wat denk je?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s