Geluk

Op je af laten komen

Geschreven uit genot:

Het is 7u35 en ik heb de meest gewaardeerde schrijfplek dat ik me kan inbeelden. Het is rustig en de mensen zijn nog diep aan het slapen. Alleen ik en mijn inspiratie. Ik ben omgeven door water en zuivere zeelucht. De pure zuurstof die ik inadem die zorgt ervoor dat mijn longen zich openzetten en mijn gedachten verzetten. Er waant zich een heerlijk koel briesje. Ik sta even stil bij het moment waar ik me in bevind. Ik word er zeer ontspannen van.  Het is prachtig en het schrijven verloopt hierdoor ongedwongen en vloeiend.

Ik heb gisteren (28 juli) de psychiatrie eens verlaten. Een overnachting zoals ze het noemen. Ik had genoeg van de warmte en continu geconfronteerd te worden met mezelf. Mijn lichaam snakte naar rust en genot. En dat is zonder problemen gelukt. Mijn ouders hebben een vakantiehuis in zeeland. Het was een buitenkans om mee te gaan. Een kans om geluk te gaan durven opsnuiven.

NIET BANG ZIJN OM TE DURVEN GENIETEN

 

De bewoordingen die u hierboven leest waren  in het begin van mijn opname een onuitvoerbare opdracht. ” bang zijn om te durven genieten”. Het opzoeken van geluk dat zich verschuilt in een klein hoekje was voor mijn onvindbaar. Voor mij zijn soms de gemakkelijkste obstakels de moeilijkste zaken om te kunnen of willen bereiken.

In mijn oogpunt dacht ik dat ik door mijn zware depressie niet meer mocht lachen. Niet kon laten zien dat ik toch ergens diep vanbinnen gelukkig kon zijn. Mijn grootste angst was vooral dat de therapeuten en omstaanders de indruk gingen krijgen dat ik toch niet ziek was. Om het cru te zeggen ik dacht dat mijn mondhoeken altijd naar beneden moesten hangen. Om deze reden heb ik mij de eerste maand van mijn opname vaak opgesloten en meer geslapen dat geleefd. Ik moet wel bekennen slapen is ook genezen. Dat hoort er nu eenmaal bij.

37918600_10212205650832514_6452935534695153664_n

Gisteren heb ik geleefd. Ik voelde mij even herboren. Genoten van de zon en een frisse duik genomen in het zoutwater. Het roer van de boot overgenomen en al mijn frustraties op een gezonde manier laten ventileren. Een gelukzalig gevoel. Voor het eerst in een lange tijd voelde ik mij nog eens gelukkig. Het moet en mag in het vetgedrukt staan. Mijn ouders een lach op hun gezicht gebracht. Dat beeld ga ik koesteren. Het is een herinnering die blijft en niet meer kan afgenomen worden!

Ik ben nog lang niet genezen maar gisteren en vandaag was een stap in de goede richting. En dat gevoel ga ik proberen vast te nemen. Terugblikken op de momenten dat ik mezelf alleen voel en onbegrepen. Wanneer ik me bevind in het diepe water. Maar ik geef niet op. Ik blijf zwemmen. Al hangt er een grote brok steen aan mijn benen ik zal blijven kracht zetten om boven te blijven.

38036488_10212205650912516_727514919607468032_n

 

 

 

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

3 gedachten over “Geluk”

  1. Kameraad,
    Als we je blog van gisteren uit Zeeland lezen , zijn we er vast van overtuigd dat het tij aan het keren is maar ook dat je nog een weg moet afleggen. Lars vertrouw op alle mensen ( en dat zijn zéér veel) die je graag zien en die je zullen en willen helpen om verder te zwemmen naar je veilige warme thuishaven, en weet dat we daar met z’en allen op je staan te wachten. Nog één goede raad het is goed dat je je masker hebt afgelegd maar ventileer op tijd naar iedereen . Lars het ga je goed en blijf verder van je afschrijven.
    Leentje en paul

    Liked by 1 persoon

  2. Lars, het deed me plezier om je zo te zien, en vooral te horen vertellen hoe je genoten had van de kleine dingen. Zaken die we allemaal misschien te makkelijk als “gewoon” aanzien kunnen net dat verschil maken. Je bent goed bezig en geeft ook op tijd je grenzen aan. Heel belangrijk in je herstel. Keep it up.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s