1 team

Samen staan we sterk

Geschreven uit dankbaarheid:

Ik weet niet goed hoe ik mijn blog op gang moet brengen. Ik ben ontzettend blij met al de positieve reacties op mijn krantenartikel en blogs. Ik was al enkele weken aan de slag samen met een journalist om mijn verhaal te publiceren. Het was een opgave om iemand “mijn verhaal” toe te vertrouwen. Ik ben opgelucht dat ik open en bloot mijn verhaal heb kunnen delen met Antwerpen. Een stad naar mijn hart. Het doel van mijn artikel is om anderen te helpen die zelf met psychische problemen kampen. Dat er geen schaamte hoeft te zijn. Enkel trots dat je toegeeft dat je geholpen of gehoord wilt worden.

Link artikel nieuwsblad

Link artikel GVA

Het is niet omdat ik in een krantenartikel vermeld sta dat ik genezen ben. Verre van. Ik heb nog steeds een lange weg te gaan. Maar ik moet wel bekennen dat ik sinds kort stappen maak in de juiste richting. Natuurlijk zijn er nog dagen die heel donker lijken te zijn en dat ik het gevoel heb dat ik weer vastzit. Maar ik probeer terug te blikken naar goede dagen. Momenten dat ik alles wel rooskleurig zag. Ik weet het… Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel mogelijk om het onmogelijke te realiseren tot het beschikbare.

OP AVONTUUR 

38257387_10212232633427062_9099441850745356288_n.jpg

Deze middag kwamen de muren weer op me af. Het scheelde niet veel of ik was tegen mezelf aan het praten. Als ik over mijn gevoelens en angsten kan praten waarom is het dan zo moeilijk om een bus te nemen en nog eens langs huis te gaan. Ik durf niet meer thuis te komen. Ik ondervind daar teveel negatieve energieën. Vandaag was het een moment om er verandering in te brengen. Ik heb mijn schoenen aangetrokken en ik ben op stap gegaan. Ik heb in mijn tweeëntwintig jaar bestaan nog nooit een bus genomen. 38287630_10212232547264908_4541664938967433216_nEn daar zat ik dan ineens op een stoel van de lijn. Een angstdroom die eigenlijk nog niet zo erg bleek te zijn. Voor ik het goed en wel besefte liep ik mijn straat in en daar kwam mijn moeder aangelopen. Ze huilde van geluk. Ik moet toegeven ik heb ook een traantje weggepinkt. Ja u hoort het goed allemaal emoties enkel omdat ik een bus had genomen.  Samen zijn we mijn succes gaan vieren door lekker te gaan eten. Ik kan zelf zeggen dat ik trots op mezelf ben. Ik heb een angst overwonnen. Een stap in de goede richting.

Hiermee wil ik ook afsluiten. En nogmaals bedankt voor alle lieve woorden die mijn hart deze maanden zo warm en geliefd maken.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s