Een test

Verlengd weekend

Geschreven vanuit blijdschap en angst: 

Ik heb via aanvraag bij Erasmus een verlengd weekend gekregen. Dit is eenmalig. Het is om patiënten te laten ontdekken hoe het is om enkele dagen van je afdeling afwezig te zijn. Een soort analyse op je genezingsproces. De therapeuten bediscussiëren of het al dan niet een goed plan is om in te gaan op mijn  aanvraag voor verlening. Je moet zelf een verantwoording afleggen waarom je denkt dat je er klaar voor bent. Na bijna drie maand in opname te zijn voelde het oké aan om eens twee dagen mijn comfortabele en veilige omgeving te verlaten. Wel met een bang hartje. Terug de wereld gaan ontdekken. En zelf eens af te tasten waar mijn grens zich nu op de moment bevind.

Ik vertoef mezelf in een geweldige sfeer. Ik schrijf nog steeds. Maakt niet uit in welke situatie het help nog steeds om mijn gevoelens te ventileren. Ik heb er zelf bewust voor gekozen om mijn weekend door te laten gaan in Kortgene. Een ontspannende plek waar ik tot rust kan komen. Ik bekijk het als een tweede thuis.

38545818_2208554832706341_6900637754489569280_n

Tot hiertoe voel ik me redelijk goed. Ik ben nog steeds ziek en ik wil niets overhaasten. Maar zoals ik al eerder vermelde in een van mijn blogs in een depressie moet en mag je ook genieten en je geest tot rust laten komen. Gisterenavond heb ik wel ontdekt dat ik mijn medicatie een uur te laat had ingenomen. Dan merk je goed op dat de depressie nog steeds erg goed voelbaar is. En dat je nog steeds allert en verantwoordelijk moet blijven om niet terug in een diep dal terecht te  komen.

Tot nu toe verloopt alles gesmeerd en voel ik mee ook best goed. Ik ga dat gevoel proberen te behouden. Morgen schrijf ik een vervolg. Ik zou het graag blijven opvolgen. Hopelijk even positief en zonder tegenslagen. Ik moet gewoon goed op tijd mijn grenzen aangeven en voldoende rust nemen.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s