Doelloos

Rust zoeken

Geschreven vanuit mijn gevoel de voorbije dagen: 

Oost west thuis best. Dat zeggen ze toch. Bizar dat vertrouwd gevoel ervaar ik niet. Doelloos heb ik rondgelopen. Verdwaald in mijn eigen territorium. Mijn lichaam en geest werden onbewust geconfronteerd met emoties die nog steeds niet verwerkt zijn. Waar nog aan gewerkt moet worden. Het is moeilijk om het te expliceren. Zelfs via deze weg. Via schrift. Ik ben mezelf de afgelopen dagen tegengekomen op plaatsen waar ik drie maand geleden terug mijn leven wilde beëindigen. En toch voel ik nog steeds die onderbewuste en bewuste lust naar rust. Dood.
Zowel fysiek als psychisch voel ik mezelf weer doodop. Het lijkt alsof ik de voorbije dagen bergen heb verzet. En in werkelijkheid heb ik weinig of zelf niets gedaan. Buiten eten,drinken,slapen en veel nadenken. De afgelopen dagen zijn er grote stappen ondernomen. Dit heeft mijn lichaam moeten verwerken. Wat vanzelfsprekend is. Maar het voel toch niet fijn aan. Ik voel mezelf nog steeds niemand. Terwijl ik iemand ben. Een persoon met kwaliteiten en capaciteiten enkel en alleen nog ergens diep vanbinnen verborgen. 

Verborgen maar niet verstopt

Om eerlijk te zijn is thuis zijn nog een te grote stap op dit ogenblik. Daarom bevind ik mezelf sinds vandaag (dinsdag 21 augustus) in Zeeland. De plek waar mijn lichaam wel rust en genot kan vinden. Waar de lucht zuiver is. Waar ik de kans heb om heil kan in te ademen. Een plek waar ik helder kan nadenken en schrijven. Waar malen en voelen opzij geschoven mag worden. Zoals nu. Er heerst een stilte omgeven door leven.
depression memes
Ik bevind mezelf hier niet op vakantie. Mijn ambulante begeleider en zijn vriendin ondersteunen mij hier in Nederland. We verblijven hier in totaal zes dagen. In die periode proberen we via verschillende methodes mij te helpen en gaan we aan de slag. Sinds mijn ontslag in het ziekenhuis heb ik het gevoel dat er een groot deel structuur is weggevallen. Iets waar ik persoonlijk veel nood aan heb.
Ik ga proberen de komende dagen zoveel mogelijk te bloggen. Om zo mijn ervaringen te delen in zover dat het mogelijk is voor mezelf. Om hopelijk jullie (mijn lezers) te kunnen reiken en eventueel te helpen.

Ervaringen delen

om samen tot genezing te kunnen komen

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

2 gedachten over “Doelloos”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s