Een methode

die ik graag deel

Gesproken vanuit een nieuwe ervaring:

Ik voel mij goed. Daar wil ik deze blog mee starten. Op dit ogenblik zijn mijn gedachten en gevoelens in harmonie met wie ik ben. De voorbije dagen heb ik enorm veel bijgeleerd. Geleefd in een kring omgeven door sereniteit,structuur, genegenheid… Onwillekeurig geleefd in genezing zonder het gevoel te hebben dat ik in therapie was. Door over mijn stemming te praten. En deze nadien ook te analyseren zonder hierover te oordelen. Samen tot vaststellingen en methodes komen.

Er is een methode die ik graag ik met jullie wil delen.

Herken je het gevoel dat je jezelf op een plaats bevind omgeven door leven en rijkelijk aan het genieten bent van iets wat je een goed gevoel geeft? Zoals bijvoorbeeld een terras midden in het dorpsplein. Zonnestralen die op je neerschijnen en je een prettig warm gevoel geven. Een heerlijk tas koffie in je zicht en omringt door vriendelijkheid en liefde van anderen. Een moment van genot.

En dan plots

vanuit alle genot vang je een prikkel op die je niet aanstaat. Je raakt bewust en onbewust geïrriteerd,gespannen,onrustig door bijvoorbeeld: een huilend kind, iemand die zijn glas omstoot, een geur die je niet aanstaat. Noem maar op. Alles wat je op dat moment ineens kan ontstemmen. Ik ben zeer gevoelig aan dit soort momenten. Dat komt door mijn hoogsensitiviteit. Ik vang deze stimulans op. Voor ik het goed en wel besef bevind in mezelf niet meer in de aangenaamheid zoals daarvoor.

Wat kan ik in deze situatie doen vroeg ik aan mijn begeleider. Hij stelde mij een vraag:

What is your problem now?

Ik heb geen probleem. Ik vang een probleem op in de situatie waarin ik mij bevind. Wat kan je eraan doen? Aan het probleem niets. Waarom maak je jezelf dan druk? Dat weet ik niet. Stel jezelf dan de vraag: wat is mijn probleem op deze moment?

En dat is de oplossing om weer terug te genieten van het moment waar je inzat.

wonderbaar. Het helpt.

 

WHAT IS YOUR PROBLEM NOW_.png

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Eén gedachte over “Een methode”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s