Het kan ook

ANDERS

Gesproken vanuit het hart:

Gisteravond was ik onhandelbaar. Levenloos lag ik op mijn bed. Mijn lichaam had geen kracht. Daar lag ik dan afgezonderd van de buitenwereld. Ik nam uit de lade mijn zakmes. En weer stapte ik in mijn vertrouwde oude gewoonte. Het voelde niet betrouwbaar aan toen ik in mijn been kraste. Het voelde niet zo fijn als anders…

Lars, verwijder jezelf uit jou negatieve spiraal en zoek het geluk op.

Ik stopte met snijden. Het had geen nut. Afgepeigerd begaf ik mezelf naar het raam en opende ik mijn gordijn. Eerst zag ik een weerspiegeling van mezelf door het venster. Wat zag ik er afschuwelijk uit. Ik keek op. Daar hoog in de lucht boven mij circuleerde enorme donderkoppen. In de verte zag ik een helder blauwe hemel.

Lars, go to the bright side of life.  

Met alle moed en energie sloot ik de deur achter mij dicht. Ik had geen doel. Ik wilde enkel mezelf verwijderen uit mijn onzedelijke situatie. De eerste stappen waren moeilijk en zwaar. Ik stopte. Ik ademende diep in. Nam alle zuurstof in me op en ademde al hatelijkheid uit.

WAUW… wat een ervaring. Mijn lichaam kreeg weer zin om te leven.

Eerst heb ik wat doelloos rondgelopen. Op een gegeven moment stapte ik een kroeg binnen. Het was niet gemakkelijk. ik raapte al mijn sterkte bijeen en settelde mezelf op een stoel aan de bar. Ik werd vriendelijk bediend door een vrouw van ongeveer mijn leeftijd. Daar zat ik dan opeens. Niet meer afschuwelijk maar opgewekt met een tas koffie in mijn hand.

Opeens herkende ik een jonge dame aan de toog. We begonnen te praten. Voor mijn depressie hadden we elkaar al eens tegengekomen. Ik vertelde openen over mijn gevoelens. Onverwachts werd ik omringd door warmte en genegenheid. Datgene waar ik naar opzoek was. Een paar van haar vrienden komen de bar binnengestapt en we maakte kennis. Allemaal vriendelijke,charmante mensen. Ik voelde me welkom en voor ik het goed en wel besefte zat ik mee in de groep. De uren vlogen voorbij.

Ik sluit deze blog met een positief gevoel af. Ik word terug gelukkig als ik aan gisteren denk. En dat gevoel koester ik!

verwijder jezelf uit een onaangename situatie

zoek geluk op

 

 

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s