Leer vertrouwen

op gevoel

Gesproken vanuit mijn gevoel:

Met een bang hartje ben ik gisteren op intake gesprek gegaan bij mArquee te Mortsel. Met open armen werd ik ontvangen. Er werd zowel geluisterd naar mijn begeleider als naar mij. Het gesprek verliep vlot waardoor mijn vrees voor angst opeens verdween. Ik kreeg meer zelfvertrouwen. Tijdens de ontmoeting werd mij verteld hoe mArquee juist te werk gaat met jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf. Terwijl ze aan vertellen was droomde ik weg. Positief. Het werd even helder in mijn hoofd. Het staat mij aan hoe ze daar de zaken aanpakken. De manier van omgaan met jong adolescenten.

Mijn gevoel zegt dat het goed is. Daar vertrouw ik op.

Vanaf volgende week donderdag krijg ik een telefonisch antwoord of ik al dan niet op de wachtlijst wordt gezet. Vanaf nu is het dus afwachten. Op dit ogenblik bevind ik mij in een rollercoaster van emoties. Vooral angst en verdriet omdat ik weer moet wachten. Er werd mij wel verteld dat ik in hun “plaatje” pas en dat de kans groot is dat ik in dagtherapie kan worden opgenomen. Dat stelt mij dan wel weer gerust.

Momenteel ben ik weer thuis. Al voelt het nog steeds niet vertrouwd aan. Ik kan de situatie op twee manieren bekijken. Of wel blijf ik bij de pakken zitten of ik neem het probleem aan en zoek ik samen met mijn ouders naar een oplossing.

Probleemoplossend denken

Ik heb met mijn ouders samengezeten. Hoe kunnen we jou weer een thuisgevoel geven. Ik kan niet in mijn kamer komen zonder geconfronteerd te worden met al mijn emoties van de afgelopen 12 jaar. verdriet,angst,boosheid… ZELFMOORD.

Laten we dan jouw kamer opnieuw inrichten. Laten we in afwachting van mArquee er jouw studio van maken. Dat vind ik een schitterend idee. Dat is de komende weken mijn doel. Van mijn kamer een plek maken waar ik kan thuiskomen. Een plek waar ik me goed voel en op mezelf kan zijn zonder stress.

Probeer een probleem aan te pakken en het positief te bekijken.

 

 

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Eén gedachte over “Leer vertrouwen”

  1. Ik hoop voor jou dat snel dat verlossend telefoontje komt. Maar als je tussen de lijnen leest of hoort gaven ze jou een positief antwoord.
    En echt knap hoe je dat hebt opgelost met je ouders. Je komt echt van ver en je zet elke keer stapjes vooruit. Ben super trots op jou.
    Nu handen uit de mouwen steken en maak er iets moois van ook dat is een goede therapie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s