Geconfronteerd

Worden met goedheid

Geschreven vanuit een ander zicht:

Ik vertoef mezelf op een terras omgeven door een adembenemend uitzicht en omringt door plezierig gezelschap. Ik adem weer de frisse en gezonde zeelucht van Zeeland in. Met zicht op de haven geef ik onbewust mijn ogen de kost. Glorieus.

Hier in Nederland zijn maakt het voor mij comfortabeler. Ik word ongewild in Belgiƫ telkens geconfronteerd met mijn depressie. Mensen die uit barmhartigheid vragen hoe het met mij gaat. Wat ik ontzettend vriendelijk vind maar dat maakt het voor mij best ongemakkelijk en vermoeiend. Ik apprecieer de liefdadigheid maar ik vind het zo moeilijk om mijn grens aan te geven. En dat gaat hier in Kortgene iets vlotter.

Ik zet mezelf hier niet achter slot en grendel. Ik ga naar buiten en probeer nieuwe contacten te maken. Het is niet gemakkelijk. Het vraagt best wat courage. Maar ik heb niets te verliezen. Ik heb er zelf voor gekozen om iets anders te doen met mijn leven. Ik heb mezelf voor de keuze gezet. Dood of terug leren leven. Met begeleiding en door het heft in eigen handen te nemen.

Wilt niet zeggen dat alles van zelfsprekend gaat. Alles behalve. Maar ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Ik probeer het negatieve te koppelen aan het positieve.

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s