De nachten

duren lang

Gesproken uit angst: 

De nachten zijn zonder twijfel de moeilijkste. Trap of trap af. De ene sigaret na de andere. Ik durf niet inslaap te vallen. Bang voor de nachtmerries die gaan komen.  Overdag slaap ik veel. Hier en daar probeer ik wat klusjes te doen voor mijn project. Zoals vandaag heb ik er drie uur over gedaan om mijn aquarium schoon te maken. De kleinste zaken worden overdag de zwaarste opgaves.

Dan kruip je op een degelijk uur je bed in ’s avonds. Dan begint het staren. Je hersenen beginnen daar vanboven in werking te schieten. En dan treden de gedachtes en gevoelens in. Ik probeer mijn ogen te sluiten en aan vrolijke dingen te denken. Af en toe helpt dat. Vannacht lukte mij dat helaas niet. ik heb tot zes uur wakker gelegen. Zoals ik al zei: trap of trap af. De ene sigaret na de andere. Het bang zijn om de slaap te vatten. Weten dat je brein de informatie van de dag gaat verwerken. Het is moeilijk.

En dan heb ik nog mijn zelfverwonding. Het wordt sterker en sterker met de dag. Het zijn kleine sneetjes in mijn bovenbeen. Het verplaats zoals ik al vaker heb vermeld even de pijn. Niets om trots op te zijn. En zeker niet om zelf te proberen. Vorige nacht zat ik daar dan rond vier uur ’s nachts met een mesje en sneed mezelf in mijn been. Ik weet zelf niet wat ik hier op moet antwoorden. Ik ben het wachten op hulp zo beu. Ik probeer mezelf nuttig te maken door overdag door zoveel mogelijk mijn gedachten te verzetten.

De ene dag is niet zoals de andere…

Vannacht een nieuwe nacht. Hopelijk verloopt deze vlotter. Morgen schilder ik samen met mijn vader mijn kamer. Ik kijk niet uit naar het schilderen maar wel naar het teamwerk. Een vader en zoon moment.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

2 gedachten over “De nachten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s