Een biertje

zonder alcohol

Geschreven vanuit mijn gevoel:

Sinds mijn opname op 19 mei ben ik gestopt met het drinken van alcohol. Het was meer drinken om te vergeten en mijn gevoelens en gedachten te verdoezelen. Het was niet drinken met maten. Het was een verdovend middel om alles tegen te houden.

Binnen enkele weken ben ik vier maanden nuchter en daar ben ik best wel trots op. Ik hield best veel van een goed fris pintje bier. En soms smacht ik nog steeds naar een biertje. Maar dat zou geen goede combinatie zijn met mijn medicatie en mijn depressie.

Daarom drink ik sinds enkele maanden non – alcoholische dranken. Ook bier of een cocktail maar dan zonder alcohol in verwerkt. Het smaakt eigenlijk net hetzelfde het geeft je alleen geen dronken gevoel. En geen kater achteraf.

Zonder bier geen plezier… Niet altijd.

Het begint meer en meer in de winkels te komen. Maar jammer genoeg nog te weinig in cafe’s. Het is fijner om iets zonder alcohol te kunnen drinken zoals bier dan alleen maar frisdranken of water. Water is trouwens ook zeer gezond tijdens een depressie. Veel drinken.

In het begin schaamde ik mij wel een beetje om een 0.0 te drinken. Ik vond het niet stoer. De jeugd wilt immers de laatste jaren pronken met hoeveel alcohol ze kunnen verzetten. En om eerlijk te zijn ik heb dat ook gedaan. Maar er is echt niet mis met een pint bier of cocktail zonder alcohol. Je kan er evengoed van genieten en je drinkt mee met de rest.

Alcohol is ook een drug. Alleen is deze legaal…

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

2 gedachten over “Een biertje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s