Volg je

hart

Geschreven uit het diepste van mijn hart:

Als je schrijft zie je enkel tekst. Geen emotie of mimiek. Ik kan alleen proberen deze bewogenheid te omschrijven. Mijn lezers te reiken net zoals ik het voel. Diep vanbinnen uit mijn hart. Het lijkt soms onbestaanbaar om de juiste woorden te vinden die mijn gevoelens weergeven.

Met tranen in mijn ogen begin ik aan deze tekst. Een passage die openblijft. Het stuk dat ik nu ga schrijven is geen afscheid. Het is een vorm om te laten zien hoe oneindig veel waardering ik voor je heb. Als schrijver en als vriend.

Je hebt mij gecontacteerd via Facebook enkele maanden geleden. We kenden elkaar niet en hebben buiten berichten ook nog geen contact gehad. Maar onze band is sterk. Soms heb je het visuele beeld niet nodig om iemand graag te hebben. Weleens gebeurd het dat er een hechte connectie is zonder contact. 42189810_271355710377381_7644535775308021760_n

Je bedankte mij dat ik er nog was. Dat ik sterker probeer te zijn tegenover mijn demon en te vechten tegen het lijden. Dat ik mezelf moet zien als een leider en niet als lijder. Dit vond ik persoonlijk prachtig. Zo charmant. Jouw schrijfstijl inspireerde mij ontzettend. Je vertelde mij ook dat ik niet mocht vergeten dat deze weg mij zal brengen naar een mooi leven. Wondermooi om dit neer te schrijven. (tranen rollen over mijn wangen). Je moet de kracht en de liefde maar vinden om dit te neer te pennen terwijl je zelf noteert:

Ik ben iemand die dat vechten en dit leven heeft opgegeven. MIJN ENIGE WEG IN IS UIT. 

Ik kan hier teksten beginnen schrijven waarom je het niet zou doen. Maar het zit al lang in je hoofd. Je wilt dood. Dit leven verlaten. Een leven dat jij niet kan leiden. Het niet meer kunnen leven in de drukte van de depressie. En als ik eerlijk ben tegenover jou mag je dat van mij. Dood. Ik ben van mening dat er een moment is dat je mag opgeven met bestaan. Dit wil niet zeggen dat ik je dood wil maar dat je keuze wel begrijp. Ik heb je contactgegevens gestuurd met mensen die er zijn om jou te helpen. Maar dat moet je zelf nog wel willen en kunnen. Het doet mij ontzettend veel pijn dat je enige weg in nog uit is.

Je bent je de laatste dagen aan het excuseren tegenover de mensen die je lief hebt. Dat hoeft niet. Wij willen jou gelukkig zien. Jammer genoeg is de enige manier om jou opgetogen te zien je leren los te laten. Jij die alleen je pad verder bewandeld. Jij ook die mij steunde wanneer ik het nodig had. En ongetwijfeld ook anderen.

42143633_237593553584019_5142379221267513344_n

Ik steun je. Ik ben er voor je. Maak een juiste beslissing. Volg je hart waar die ook naar leid.

42106116_266764377283900_3279378294100721664_n (2)

 

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Eén gedachte over “Volg je”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s