EFT

Emotional Freedom Techniques

Een nieuwe techniek:

De laatste maanden ben ik enorm hard aan het werken met EFT ook wel bekend als Emotional Freedom Techniques. Emotionele en lichamelijke pijnen worden geneutraliseerd tijdens deze techniek. De oefening wordt uitgevoerd door een serie acupressuurpunten en het oproepen van herinneringen.

In mijn woorden noem ik het tikken. In het begin vond ik het een eigenaardige techniek. Ik ben hier dan ook niet zelf opgekomen. Via mijn ambulante coach die ook wel genoemd wordt als een master in EFT. Samen met hem ging ik hiermee aan de slag.
Wanneer ik dit voor de eerste maal toepaste werd ik angstige en kon ik het geen vijf minuten volhouden. De harde waarheid kwam aan het licht en ik had het gevoel dat ik te veel uit mijn comfortzone kwam. Wat uiteindelijk ook de bedoeling is om je gevoelens opzij te kunnen zetten.
Na ongeveer een maand de methode uit te oefenen ben ik erachter gekomen dat ik ongelofelijk veel lieg. Leugens bedenk om niet met de waarheid geconfronteerd te worden. Hierbij ben ik ook heel angstig dat ik word betrapt tijdens het verspreiden van een leugen. Ik geef het niet graag toe maar het klopt wel. Voor en tijdens mijn opname heb ik vaak gelogen dat het beter ging met  mezelf dan ik voordeed.
Ik had een enorme angst om een bus of trein te nemen. Iets wat voor de meeste onder ons geen probleem is. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Mijn geloof dat het hiermee zou opgelost raken was klein. Maar wie niet waagt die niet wint. Na enkele sessies heb ik mijn angst overwonnen. Wonderbaar!

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s