Familiegesprek

Gezinssituatie beter laten verlopen

Mijn tweede familie gesprek is gepasseerd. Een gesprek dat op mArquee plaatsvind samen met mijn ouders, psychologe en mijn buddy. Het gesprek gaat grotendeels over hoe mijn thuissituatie verloopt. In het verleden verliep deze moeizaam. Ik ga er niet over liegen. Ik was niet de aangenaamste persoon om mee samen te leven. Grotendeels omdat ik veel gevoelens en gedachten opkropte. Als mijn emmer te vol zat gebeurde het wel eens dat ik thuis uitvloog tegen mijn ouders. Ik vond zelf dat hier verandering in moest komen. Mijn ouders mochten niet de dupe worden van mijn persoonlijke problemen.

Door een gezamenlijk gesprek te voeren wordt er gekeken hoe ik in een crisissituatie anders kan reageren tegenover mijn ouders. Maar ook omgekeerd. Dat mijn ouders kunnen zien in welke fase ik juist zit en hoe zij hiermee kunnen omgaan.

Het is aangenaam om te weten dat er aan een betere thuissituatie wordt gewerkt. En het werpt zijn vruchten af. Na twee gesprekken is al duidelijk zichtbaar dat het thuis beter verloopt. Niemand loopt nog op de tippen van zijn tenen. Aangenaam.

Er werd ook besproken wat het plan is na 22 december. Dat is de einddatum van mijn therapie in mArquee. Ik word doorverwezen naar een gedragspsychologe. Zij kunnen zich nog meer verdiepen in mijn faalangst. Er worden dan handvaten gegeven hoe ik hier beter mee kan omgaan. Iets wat mij een gerust gevoel geeft. Ook hier werken ze aan mijn faalangst. Maar het is moeilijk omdat ik mij in een veilige omgeving bevind. Weinig stresssituaties.

De gesprekken geven mij een vertrouwd gevoel. Het werkt.

Een positieve verandering

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Eén gedachte over “Familiegesprek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s