Onzeker

over de toekomst

gesproken vanuit onzekerheid:

Ik bevind mezelf op een ongestoorde plaats. Met zicht op het water en met het geluid van stilte kan ik eindelijk tot rust komen. Het was een bewogen week. Een week  met veel emoties. Gevoelens die ik moeilijk een plaats kon geven.

Mijn voorlaatste traject bespreking  is gepasseerd. Het ging voornamelijke over hoe goed ik bezig ben. De psychologen zien dat ik meer vertrouwen krijg en start aan bepaalde zaken en deze ook afwerk. Dat ik een beeld krijg hoe ik mijn toekomst zie en hier naartoe werk. Mijn ouders en ambulante coach waren ook aanwezig bij deze conversatie. Ook zei spraken vol lof over mijn prestaties van de komende maanden. Mijn moeder vertelde mij dat ik aangenamer in omgang was en ontzettend goed bezig was om mij doelen te bereiken. Het was een gesprek vol positiviteit.

Eens ik thuis arriveerde overspoelde angst mezelf. Wanneer ik eindelijk op mezelf was  liepen de tranen over mijn wangen.  Ik kon het niet aanvaarden dat ik goed bezig was. Mijn hoofd draaide op volle toeren. Het is en blijft moeilijk om in mezelf te geloven. Te erkennen dat ik al ontzettend veel stappen heb ondernomen om te genezen van mijn depressie. De voorbije nachten had ik het enorm moeilijk om mijn slaap te vatten. Mijn hart ging duizend per uur. Gedachten en gevoelens die nog steeds geen plaats hebben. Onzekerheid die nog steeds parten speelt.

Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat ik goed bezig ben en nog steeds tijd heb om aan mezelf te werken. Ik probeer te genieten van het avontuur dat ik afleg.

Auteur: Lars Int Panis

Schrijven is een expressiemiddel dat helpt om mijn gevoelens en gedachten beter weer te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s